Bieren Archief

Ook de volgende bieren zijn de kookketel van Brouwerij Den Toeteler gepasseerd. Helaas zijn sommige van deze bieren niet langer verkrijgbaar. In deze lijst kan je ook tal van bieren terugvinden die we in opdracht van kleinere bierfirma’s gebrouwen hebben.

Toetëlèr Toetelicious

12.0% – Dit bier is speciaal en exclusief gebrouwen voor het Toetëlfès 2019. Het is een sprankelend fruitbier waarin pruimen, perzik, braambes en krieken verwerk zijn. Dit zoete bier is de ideale vervanger van schuimwijn op het Toetëlfès.

Toetëlèr Kriek Vatgerijpt

5.2% – Deze unieke licht zurige Toetëlèr Kriek bier heeft 12 maanden gerijpt op onze eiken vaten. Door het hergebruik van onze Vatgerijpt vaten geeft dit een uniek smaak en afdronk aan dit bier.  

Toetëlèr Quercus

11.0% – Dit Limburgs ambachtelijk gebrouwen bier op basis van een uniek Toetëlèr recept, heeft 12 maanden op een eiken vat gerijpt. Dit volle bier heeft een uitgesproken karamel toets.

Toetëlèr Pils

4.8% – Eénmalig gebrouwen pilsbier. Dit pilsbier was ter gelegenheid van het Toetelfes 2017 gebrouwen.

Toetëlèr Special

5.5% – Toetëlèr special is een variant op het Witbier, eenmalig gebrouwen in 2012. De special is gebrouwen met vlierbloesem uit een late oogst. Doordat er zich besjes beginnen te vormen, krijgt het bier een bitterdere smaak

Paradijs Saison

7.6% – Een blond bier ongefilterd met hergisting op de fles, 7,6% met een 9 EBC. De hoofdgisting is met een Belgian Saizon gist welk zijn tijd neemt om te gisten.

Paradijs Goud

8.7% – Vlot drinkbaar zoet bier. Gebrouwen met 3 types granen, gerst, tarwe en haver.

Bolderbergse Tripel

8.5% – Deze blonde tripel heeft een mooie fruitgheid die bij de afdronk een aangename bitterheid nalaat. Dit bier een een meestermengeling van 5 soorten mout in combinatie met 2 hoppen en verschillende kruiden.

Schieve Donkere

8.0% – Dit volmoutig bier dankt zijn zoete, warme aroma aan milde donkere moutsoorten, kandijsuiker, caramel en een subtiele kruidenmengeling die warme gevoelens opwekken en doen verlangen naar haardvuur en een lekker deken. 

Schieve Tripel

7.0% – Zacht blond bier, op fles gerijpt. tedere, licht hoppige smaak. matig gekruid met koriander, sinaas en
kruidnagel. Dorstlessend, verfrissend en aangename afdronk.

Schieve Tripel Hop

7.0% – Kenners herkennen Target hop en een mengeling van fuggles en amarillo in dit over(h)eerlijke bier

Schieve Donker

8.0% – Zoet, warm aroma van milde donkere moutsoorten, kandijsuiker, caramel en een subtiele kruidenmengeling.

Tazettein

9.2% – Dit bier werd enkele jaren geleden gebrouwen in opdracht van verschillende Limburgse Provinciale Scholen. Dit is een stevige maar licht zoete blonde tripel waar men nu de smaakevolutie in kan ervaren.

The Voalig Heads Bok

6.5% – Licht bitter, zoet, goed doordrinkbaar blond bier gebrouwen in opdracht van de Diepenbeekse Voalig Heads Band. 

Tripel Horse

8.0% – Dit Trippel Hop bier gebrouwen in opdracht van papierfabriek Sappie Lanaken verwijst naar het jaar van het paard en de verwerking van 3 hopsoorten in dit bier.

Franssoifke Tripel

8.0% – Vernoemd naar de nonkel van de bezieler achter dit donkerblond bier. Gebrouwen met twee soorten mout, haver en tarwe. “Franssoifke” heeft  een kruidige smaak en een leuk bittertje in de afdronk.

Bergomsche Tripel

8.2% – Volmondig blonde tripel met een kruigdige en zoete toets. In dit bier zijn eik-schilfers verwerk tijdens het lageringsproces. Dit bier is speciaal gebrouwen voor de Bergomsche feesten.

Anna

6.0% – Het eerste bier door Polygoon op de markt gebracht is licht hoppig bier van Alc 6 % verkregen door toevoeging van hopcombinaties op verschillende tijdstippen.  

Fleur

7.0% – Het tweede bier van Polygoon is een sterker  bier van 7% Alc met veel tarwe. De traditionele kruiden zoals sinaasschil en koriander hebben plaatsgemaakt voor jasmijnbloemen en citroengras. 

Runxter / Liv the Dream

8.0% – De Runxter is een blond bier met hoppige accenten en een rijke neus. Het bier is zeer goed in balans en heeft een pittig koolzuurbittertje in de afdronk en eindigt met een rokerige toets.

Imperial Kroezer

9.0% – Pekzwart bier met romige, lichtbruine schuimkraag. Complex aroma van koffie, chocolade, kruiden, zoethout, … In de smaak komt dit allemaal terug: het kruidige, het gebrande, het zoetige, samen met een stevige bitterheid.

PaByrus

6.5% – Eénmalig jubileumbier voor 50 jaar papierfabriek SAPPI Lanaken. Met toppen van naaldbomen. Volle smaak.

Gravin Agnes van Loon

10.2% – Bier met een volle afdronk. Moutig met zoethout smaak.

D’or 6

6.0% – Bier gebrouwen in opdracht van Huisbrouwerij Eskedene

Command3

9.0% – Frisse blonde tripel bier.

Mieverse Bok

5.3% – Fris, kruidig, bitter blond streekbier van Meeuwen-Gruidrode .

Blauwe Bessenbier

6.1% – Natuurbier met 30 % sap van krakend verse blauwbessen.

Appel Blauwe Bessenbier

6.1% – Natuurbier met het sap van blauwbessen en appel.

Tazettein

9.2% – Dit bier werd gebrouwen in opdracht van de verschillende Provinciale Scholen Limburg. Het is een zeer stevige maar licht zoete blonde tripel.

Bok Louwel

5.4% – Een heerlijke dorstlesser bij warm weer en gebrouwen in opdracht van festival Rock Louwel.