Onze bieren

De volgende bieren zijn momenteel nog in productie en nog steeds verkrijgbaar bij de betere drankenhal of horecazaak.

Toetëlèr Wit – € 2,00

5.2% – Door gebruik te maken van het authentieke oud-Brabantse brouwsysteem is dit een echt witbier gemaakt van tarwe- en gerstemout. Mysterieus licht troebel met een uitgesproken geur en smaak van vlierbloesem. Ongefilterd, hergist op fles, toont dit frisse bier met romige schuimkraag in het glas van uitgesproken authentieke brouwkunst. Met zijn 5,2% een perfecte dorstlesser.

Toetëlèr Amber-Tripel – € 2,00

8.5% – Dit amber-bruine bier is het mooie huwelijk van duidelijke carameltoetsen en de verfijnde smaak van vlierbloesem. Een stevige tripel met een uitermate luchtig licht zoet karakter. Volgens kenners is er zelfs een elegante houtimpressie te ontdekken.

Toetëlèr Blond – € 2,00

7.3% – Toetëlèr Blond, ons nieuwste bier, is een overheerlijk bier van hoge gisting met nagisting op de fles. Naast zijn volle smaak en licht bittere afdronk valt Toetëlèr Blond vooral op door zijn goudgele kleur en zijn alcoholpercentage van 7.3%.

Toetëlèr Echte Kriek – € 2,00

5.2% – Een kriekenbier van 5,2 % gemaakt op basis van de Toetëlèr Wit en verse Haspengouwse krieken die samen vier maanden vergisten. Daarna wordt dit bier gelagerd en hergist op fles om dannog drie maanden te mogen rijpen in onze kelder. Dit kriekenbier is licht fris zurig en zeker niet zoet.

Toetëlèr Speculaas – € 2,00

8.5% – Het winterbier bij uitstek van Brouwerij Den Toetëlèr. Een stevig amberkleurig bier van 8,5 % met de warme kruiden en specerijen die eigen zijn aan de Hasseltse speculaas maken van dit bier een heerlijke opkikker in koude dagen. Geserveerd op keldertemperatuur met een stukje Hasseltse speculaas (nen Oemp) is dit lekker genieten.

Bluier -€2,00

Nieuw: 8% – Een blond lichte tripel waar de toevoeging van de appelbloesem dit bier zijn unieke lente frisse smaak geeft waar op terras zeer genoten van kan worden

Toetëlèr Grand Cru 2016 – € 9

8.5% – Een Amber-Tripel Toetëlèr bier van hoge gisting met smaakevolutie. Dit bier rijpt al sinds 2016 in de donkere kelders van Toetëlèr. Hierdoor krijg je een geportoriseerd aroma en licht zoete smaak in combinatie met de zachte romige afdronk zorgen voor een unieke smaakbeleving.

Toetëlèr Vatgerijpt 2018 – € 15

8.5% – Dit Limburgs ambachtelijk gebrouwen bier, op basis van Toetëlèr Amber Tripel, heeft 12 maanden op een eiken vat gelegen. Het eiken vat, waarin Limburgse Pinot-Noir wijn werd gerijpt, heeft duidelijk zijn krachtige en intense smaak achtergelaten in dit Vatgerijpt speciaal bier. De houttoets en de licht zoete smaak in combinatie met de zachte romige afdronk zorgen voor een unieke smaakbeleving.

Toetëlèr Grand Cru 2017 – € 9

9.0% – Een Amber-Tripel Toetëlèr bier van hoge gisting met smaakevolutie. Dit bier rijpt al sinds 2017 in de donkere kelders van Toetëlèr. Hierdoor krijg je een geportoriseerd aroma en licht zoete smaak in combinatie met de zachte romige afdronk zorgen voor een unieke smaakbeleving.

Blond Trouble – Momenteel niet beschikbaar

9.0% – Toetëlèr Blond is een overheerlijk bier van hoge gisting met nagisting op de fles. Naast zijn volle smaak en licht bittere afdronk valt Toetëlèr Blond vooral op door zijn goudgele kleur.

Fump Tripel – € 2,00

8.0% Fump is een blonde tripel van 8 procent, een zacht biertje qua smaak maar het heeft wel een hoger alcoholpercentage.  Fump heeft een eigen recept met Belgische hop maar zonder toevoeging van kruiden.