Gepost op

Toetelfès 2018

Zet alvast Zondag 29 juli 2018 in je agenda want dan is het opnieuw Toetëlfès!

Je kan dan opnieuw genieten van de meer dan 20 verschillende bieren die gebrouwen zijn in de brouwerij. Dit kan in onze overdekte tent of groot zomerterras.

Naast onze bieren voorzien we ook animatie voor jong en oud.

Meer informatie kan je vinden op onze Toetëlfès pagina of ons Facebook event.

Gepost op

Nieuwe bieren te verkrijgen

Vanaf vandaag verkrijgbaar, de Toetëlèr Vatgerijpt 2017 en de Toetëlèr Grand Cru 2016.

Toetëlèr Vatgerijpt 2017

Dit Limburgs ambachtelijk gebrouwen bier, op basis van Toetëlèr Amber Tripel, heeft 12 maanden op een eiken vat gelegen. Het eiken vat, waarin Limburgse Pinot-Noir wijn werd gerijpt, heeft duidelijk zijn krachtige en intense smaak achtergelaten in dit Vatgerijpt speciaal bier. De houttoets en de licht zoete smaak in combinatie met de zachte romige afdronk zorgen voor een unieke smaakbeleving.

Dit exclusieve bier is in een genummerde oplage van 250 flessen beschikbaar. 

Dit bier is gebrouwen in oktober 2016, waarna het 12 maanden heeft gerijpt op het eiken vat. In oktober 2017 is dit bier gebotteld. De Toetëlèr Vatgerijpt 2017 en minste houdbaar tot 10/2021.

Meer info en te verkrijgen via: https://www.toeteler.be/shop/toeteler-vatgerijpt/

Toetëlèr Grand Cru 2016

Een Amber-Tripel Toetëlèr bier van hoge gisting met smaakevolutie. Dit bier heeft al 12 maanden gerijpt in de donkere kelders van Toetëlèr. Hierdoor krijg je een geportoriseerd aroma en licht zoete smaak in combinatie met de zachte romige afdronk zorgen voor een unieke smaakbeleving.

Dit bier is gebrouwen in oktober 2016 en in november 2016 gebotteld. Hierna heeft dit 12 maanden gerijpt op fles in onze kelders.  De Toetëlèr Grand Cru 2016 en minste houdbaar tot 10/2021.

Meer info en te verkrijgen via: https://www.toeteler.be/shop/toeteler-grand-cru/

Gepost op

Nieuwe Etiketten

Vanaf vandaag zullen alle nieuwe Toetëlèr-flesjes die van de band rollen er iets anders uitzien.

Ons etiket zal vanaf nu een rechthoekige vorm hebben, alsook een barcode en meer informatie bevatten. Dit omdat de wetgeving omtrent de informatie die op het flesje moet staan constant evolueert en de vraag van de handelaar naar een barcode steed groter werd.  

 

Gepost op

5 Jaar Toetëlèr

We zijn alweer vijf jaar verder, ja lees het goed. Vijf jaar Brouwerij De Toetëlèr en dat hebben we afgelopen zondag op gepaste wijze weten te vieren.

Blond

Wat vijf jaar geleden begon als een avontuur is nog steeds een feit. Door het innoveren van allerhande materialen (al dan niet recyclage) om te brouwen staat er de dag van vandaag een brouwerij die blijft groeien. Kijk maar naar de verbouwingen van de afgelopen maanden waar we  nieuwe tanks plaatsten en onze vloer en poort vernieuwde.

Ondertussen in er al een tijdje over heen gegaan maar een verlies binnen de brouwerij, binnen je vriendenkring is nooit fijn en als dat nog een drijvende kracht is die je verliest, dan komt dit extra zwaar aan. Zo iemand was hij, Marc was iemand met een stopwoord “das geen probleem“ en geloof ons de oplossing lag voor hem soms niet ver weg.

Wij hebben in de vijf jaar niet stil gezeten, en dat merk overal ten velde. We mogen stellen dat we toch wel voet aan de grond zetten, niet alleen in Hoeselt maar ook in de omliggende gemeenten en steden kan je onze biertjes regelmatig gaan smaken.

Ook willen wij hier weer een nieuwtje kwijt, ons bier-gamma breidt uit. Zo is de Toetëlèr blond van ongeveer 7% alc een feit. Zondag kon je hem voor het eerst proeven, maar de komende weken zal je deze zeker op verschillende plekken en terrasjes kunnen terugvinden.

Met de zomermaanden is een frisse Toetëlèr Wit of onze Echte Kriek altijd van de partij, en is de herfst in de buurt dan kan je zeker ook genieten van een Amber-Tripel. Niet dat je vandaag nergens geen Speculaasbier meer vindt, maar het wordt iets meer gesmaakt in de wintermaanden.

Tijdens het Toetëlfès  konden jullie proeven van een aantal bieren die bij ons zijn gebrouwen. Allemaal mensen die meewerkte aan het brouwen van hun eigen biertje binnen de brouwerij. Mensen die geloven in de brouwerij en ook achter de visie en passie staan die je kan terugvinden bij het Toetëlteam.

Wat jullie afgelopen zondag zagen is niet zomaar tot stand gekomen, dit gebeurde door al die helpende handen. Helpende handen die tijd maakte om ook dit feest weer doen te slagen. Langs deze weg wil ik jullie ook wel welgemeend bedanken voor jullie inzet.

Nogmaals bedankt ook aan jullie en op naar de 10 jaar Toetëlèr!

Gepost op

Verbouwingen in de Brouwerij

Vorig jaar maakte we plaats voor een extra hal aan onze brouwerij. Dit jaar deden was het tijd om onze vloer in de brouwerij te vernieuwen.  Alsook de houten poort vooraan de brouwerij moest plaats maken voor een nieuwe poort. Daarnaast hebben we onze brouwcapaciteit wat opgetrokken door ons van 2 extra nieuwe lagertanks (elke meer dan 2000l) te voorzien. Als dat nog niet meer dan genoeg was, hebben we ook enkele aanpassingen gedaan aan ons koelsysteem.

Je kan alle verbouwingen komen bekijken tijdens ons Toetëlfès op 21 augustus.

Gepost op

Toetëlèr Blond, ons nieuwste bier

We hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten, maar hard gewerkt aan ons nieuwste bier, Den Toetëlèr Blond!

Den Toetëlèr Blond, is een overheerlijk bier van hoge gisting met nagisting op de fles. Naast zijn volle smaak en licht bittere afdronk valt Toetëlèr Blond vooral op door zijn goudgele kleur en zijn alcoholpercentage van 7.3%.

Verkrijgbaar vanaf 21 augustus!

Momenteel staat het nieuwe blonde bier nog te rusten, maar tegen het Toetëlfès is hij er helemaal klaar voor.

Zet dus zeker 21 augustus in je agenda en kom langs op het Toetëlfès. Want dan kan je hem als eerste komen proeven aan de Brouwerij. Daarnaast kan je die dag ook nog alle andere bieren proeven die de afgelopen jaren gebrouwen zijn in onze brouwerij.

Toetëlèr Blond