Geplaatst op

5 Jaar Toetëlèr

We zijn alweer vijf jaar verder, ja lees het goed. Vijf jaar Brouwerij De Toetëlèr en dat hebben we afgelopen zondag op gepaste wijze weten te vieren.

Blond

Wat vijf jaar geleden begon als een avontuur is nog steeds een feit. Door het innoveren van allerhande materialen (al dan niet recyclage) om te brouwen staat er de dag van vandaag een brouwerij die blijft groeien. Kijk maar naar de verbouwingen van de afgelopen maanden waar we  nieuwe tanks plaatsten en onze vloer en poort vernieuwde.

Ondertussen in er al een tijdje over heen gegaan maar een verlies binnen de brouwerij, binnen je vriendenkring is nooit fijn en als dat nog een drijvende kracht is die je verliest, dan komt dit extra zwaar aan. Zo iemand was hij, Marc was iemand met een stopwoord “das geen probleem“ en geloof ons de oplossing lag voor hem soms niet ver weg.

Wij hebben in de vijf jaar niet stil gezeten, en dat merk overal ten velde. We mogen stellen dat we toch wel voet aan de grond zetten, niet alleen in Hoeselt maar ook in de omliggende gemeenten en steden kan je onze biertjes regelmatig gaan smaken.

Ook willen wij hier weer een nieuwtje kwijt, ons bier-gamma breidt uit. Zo is de Toetëlèr blond van ongeveer 7% alc een feit. Zondag kon je hem voor het eerst proeven, maar de komende weken zal je deze zeker op verschillende plekken en terrasjes kunnen terugvinden.

Met de zomermaanden is een frisse Toetëlèr Wit of onze Echte Kriek altijd van de partij, en is de herfst in de buurt dan kan je zeker ook genieten van een Amber-Tripel. Niet dat je vandaag nergens geen Speculaasbier meer vindt, maar het wordt iets meer gesmaakt in de wintermaanden.

Tijdens het Toetëlfès  konden jullie proeven van een aantal bieren die bij ons zijn gebrouwen. Allemaal mensen die meewerkte aan het brouwen van hun eigen biertje binnen de brouwerij. Mensen die geloven in de brouwerij en ook achter de visie en passie staan die je kan terugvinden bij het Toetëlteam.

Wat jullie afgelopen zondag zagen is niet zomaar tot stand gekomen, dit gebeurde door al die helpende handen. Helpende handen die tijd maakte om ook dit feest weer doen te slagen. Langs deze weg wil ik jullie ook wel welgemeend bedanken voor jullie inzet.

Nogmaals bedankt ook aan jullie en op naar de 10 jaar Toetëlèr!